10 on 10: Answers to The Sachin Tendulkar Quiz. Presented by dna + The 5 Prizewinners

14 Nov,2013

So here are the correct answers of’10 on 10′, the Sachin Tendulkar Quiz, that we carried yesterday (Nov 13). Set by Sorbojeet Chatterjee,  head of marketing at dna, a quiz addict and a huge Sachin fan.

 

Here are the correct answers:

1. When Sachin made his debut in Test Cricket against Pakistan – A cricketer was playing his 100th Test in the same match. Identify him?

Answer: Kapil Dev

 

2. Sachin wasn’t the first cricketer to score a double hundred in ODIs. Who achieved this feat before him?

Answer: Belinda Clark (Australian Woman Cricketer)

 

3. Tendulkar featured in which Bollywood film?

Answer: Stumped

 

4. Sachin was the first cricketer who was given out by the Third Umpire. A brilliant effort by which fielder resulted in his dismissal?

Answer: Jonty Rhodes

 

5. Sachin lost his father during the 1999 World Cup. He returned back to join the team and scored a century in the first match. Against which team?

Answer: Kenya

 

6. Tendulkar teamed up with Shoaib Akhtar and Brett Lee to promote which brand?

Answer: TVS Victo

 

7. Sachin was forced to open the innings in ODI when a regular opener got injured. Identify the opening batsman?

Answer: Navjot Sidhu

 

8. Against which team did Sachin play his last ODI?

Answer: Pakistan

 

9. Sachin has the highest number of 150+ scores in test matches. Whose record did he surpass

Answer: Brian Lara

 

10. Before attending the Wimbledon finals in 2012 Sachin had tweeted – “Just got fitted in my _____ suit. Feels like second skin”. Identify the brand?

Answer: Savile Row

 

And here are the winners (and the last four digits of their cellphones):

 

1. Nidhi Pandey

Last 4 digits of cellphone: xxxxxx1877

 

2. Ravish Manchanda

Last 4 digits of cellphone: xxxxxx5260

 

3. Rakesh Sharma

Last 4 digits of cellphone: xxxxxx4228

 

4. Ananya Tiwari

Last 4 digits of cellphone: xxxxxx1715

 

5.Vivek Vijay

Last 4 digits of cellphone: xxxxxx6275

 

We will write to each of the winners individually and let them know from where they can collect their prizes.

 

Post a Comment 

One response to “10 on 10: Answers to The Sachin Tendulkar Quiz. Presented by dna + The 5 Prizewinners”

  1. Shrea Tuteja says:

    Nice but boring

Videos